torstai 21. huhtikuuta 2016

Lukutoukat voittivat Karstulan kirjaston lukusukkakilpailussa




Karstulan kirjastossa käynnistyi Lainan päivänä 8. 2. 2016 kaikille avoin kilpailu siitä, kuka suunnittelee ja neuloo kauneimmat lukusukat.

Määräaikaan eli maaliskuun loppuun mennessä kirjastoon saapui neljätoista toinen toistaan hienompaa sukkaparia. Ne olivat huhtikuun kahden ensimmäisen viikon ajan esillä kirjaston lukusalissa, ja samalla oli käynnissä yleisöäänestys, jossa asiakkaiden oli mahdollista äänestää suosikkiaan sukkien joukosta.

Lukusukkakilpailun voittajan ja toisen palkinnon saajan valitsi kilpailun raati, johon kuuluivat Kati Hakala, Päivi Hintsa, Annemari Takkala ja Heidi Tarvainen. Raati teki valintansa seuraavasti:

Ensimmäinen sija: Jonna Parantainen, Lasten Lukutoukka
Perustelut: Omaperäiset, mielikuvitukselliset, ihanat sävyt, nämä sukat liittyvät lukemiseen, ainoat lapsille suunnitellut sukat, hyvä materiaalivalinta.

Toinen sija: Riitta Kolari
Perustelut: Romanttiset sukat, lukusukkina pitkä ja lämpöiset, värimaailma herkullinen, runsas malli, mutta silti tasapainoinen ja tyylikäs.


Kolmas sija myönnettiin yleisöäänestyksen voittajalle. Myös yleisöä viehättivät eniten Jonna Parantaisen Lukutoukka-sukat, jotka tekijä oli varustanut seuraavin saatesanoin:

Lasten Lukutoukka-sukat

Lukusukat laitetaan jalkaan
ja annetaan mielikuvituksen
viedä mukanaan.

Kun sukat jäävät joskus pieniksi,
ne muuttuvat vaikkapa käsinukeiksi
leikkeihin ja tarinoihin mukaan.

Tuomaristo totesi lisäksi, että ”kokonaisuudessaan kaikki sukat olivat siistejä ja hyvin neulottuja. Kaikkien tekemisessä ja suunnittelussa on ollut ajatus mukana”.

Kaikkiaan kilpailuun osallistuneille sukkapareille annettiin yleisöäänestyksessä yli 140 ääntä. Äänestäjien kesken arvottiin kirjapalkinto, jonka voitti Aada Hokkanen.  

Kiitos kaikille kilpailuun osallistuneille, asiantuntevalle tuomaristolle ja kaikille äänestäjille!